Destiny

Пореден комичен инцидент в БДЖ! Влакът Бургас - София отпътува без началника си, тя го гони с кола

Пореден комичен инцидент в БДЖ! Бързият влак от Бургас за София отпътува от гара Вакарел тази нощ без началника си и се наложи отговорникът за жп композицията Димитрова да го гони с лека кола.

След като се разбрало, че шефката я няма, бързият влак спял да я изчака на гара Елин Пелин и закъснял от разписанието. Случаят е абсурден, тъй като показва серия от грешки, които би трябвало да са невъзможни според професионалните стандарти в железниците.

При спиране на влак на гара кондукторите първо трябва да уведомят началника на влака дали всички пътници са слезли и са се качили, а след това началникът на влака подава сигнал към дежурния ръководител на движение, който пуска влака да отпътува. Как служителят на гарата във Вакарел е пуснал влака да потегли за София без началникът му да е в него е мистерия.

Смешната случка обаче би могла да има последици, които да не са никак комични, съобщава burgasinfo.com През август мъж и едногодишният му син едва не паднаха под влака, след като машината изненадващо потегля, преди всички пътници да се качат. По случая започна проверка, но резултатите от нея не са обявени.

Banner 468 x 60 px