Destiny

Бойко Борисов вдигна всички институции на крак заради очакваните порои

Свързахме се с всички областни управители и взехме превантивни мерки заради очакваните дъждове. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев след провелия се Национален оперативен щаб заради градушките, предаде „Фокус“. 

Той изрази надежда този път да няма изненади. Министър Радев обясни, че линията на дъжда обхваща Видин, Монтана, Враца и Плевен.

„Вече вали там, на места по-засилено. Проверили сме всички системи, язовири, министрите докладваха. Държим връзка, всички са на телефоните“, коментира той. 

Министър Радев заяви, че са се свързали и с Агенцията за борба с градушките и подчерта, че от агенцията имат готовност и са пуснали няколко ракети. 

„Опитваме се да не се случи, това което се е случвало преди“, каза Радев. Той обърна внимание, че инициативата за Националния оперативен щаб по-рано е била на премиера Бойко Борисов. Министър Радев поясни, че няма опасност от вдигане на нивата на реките вследствие на дъждовете. По думите му те са средно източени заради поливането.

Banner 468 x 60 px