Destiny

Фекалии потекоха на един от най-красивите ни плажове (СНИМКА/ВИДЕО)

Фекалии текнаха на един от най-красивите плажове по българското Черноморие – Каваци Север, съобщава oчевидката Ирена Узунова.

Тази сутрин тя и група туристи са останали шокирани, след като от тръба, която доскоро бе за изтичането на дъждовна вода, се изсипаха биологични излишъци и неразградена тоалетна хартия, пише "Флагман".

„Гледката и миризмата бе ужасна! От много години идвам тук, знам, че това е тръба, която е използвана за дъждовна вода и не съм предполагала, че мога да се натъкна на нещо подобно. Това бе отвратително. Сигнализирахме веднага на РИОКОЗ Бургас, но се оказа, че днес те не работели и щели да направят проверка в понеделник”, разказа Ирена Узунова. \

Най-вероятно хотелска база, някой от комплексите или заведение, намиращо се в съседство използват канализацията, за да изпускат фекалните си води. Предстои да се направи проверка, за да се установи нарушителят. Ако бъде открит екозамърсителят – ще отнесе солена глоба. Но ако не се открие – летуващите трябва да се надяват повече да не изпуска мръсотиите си към морето и чистия плаж.

Созопол е един от българските курорти, които имат изградена канализационна мрежа, както и огромна пречиствателна станция със сериозен капацитет. Това се направи преди няколко години, за да се гарантира чистотата на морето. Смята се, че всички хотелски бази, частни домове и комплекси са вързани към канализацията и явно в този случай става въпрос за недобросъвестен стопанин, който за по-лесно и бързо е включил фекалните си води към дъждовната канализация

Media

Banner 468 x 60 px