Destiny

Прекрасна новина за шофьорите на над 3,5 милиона коли в страната!

блиц блиц

Колите нов внос да бъдат задължително с катализатори, обсъждат експерти от МВР и транспортното ведомство, а вече движещите се 3,5 млн. автомобила по пътищата без такива устройства да не попаднат в това ограничение, пише в. "Телеграф".

Това каза ресорният министър Нено Димов вчера по време на национален форум за зелен бизнес "Екоиновации и градска среда". "До една година трябва да стане възможно коли, които нямат катализатор, да не могат да преминат през първата регистрация в КАТ". С това изявление по темата Димов направи отстъпление от думите си в началото на седмицата, където говори, че са се обмисля подобна рестрикция, но за всички автомобили. 3,5 милиона са автомобилите, които се движат по пътищата в България без катализатори или филтри за твърди частици за редуциране на опасните за здравето автогазове.

В момента масово колите, които се внасят у нас, са с премахнат или неработещи от старост катализатори, съобщи Кирил Кирилов от Съюза на автосервизите в България. Така засегнати от рестриктивната мярка няма да бъдат милионите граждани с лични автомобили. Новите мерки няма да предизвикат криза в таксиметровите превози.

Banner 468 x 60 px