Със свое постановление правителството прие изменение на ПМС № 157 от 2022 г. за определяне на органите и структурите, отговорни за изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България, и на техните основни функции.


С него се осигурява съответствие на поетите вече ангажименти с изменението на Споразумението за финансиране по Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ) между Европейската комисия и Република България, ратифицирано със закон, приет от парламента на 21 декември 2023 г.
Резултатите, които ще бъдат постигнати с приемането на изменението, са обезпечаване на принципа на добро финансово управление и ефективен контрол на средствата, предоставени от Европейския съюз на страната ни по МВУ, като част от инвестициите, посочени в Приложение № 1 към чл. 3, ал. 1, т. 3 от ПМС № 157/2022 г., ще отпаднат и ще се променят някои от отговорните за изпълнението на инвестициите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space