Destiny

Денков и Иванова: Имаме пълно съгласие за приоритетите и подхода, който трябва да използва България

Денков и Иванова: Имаме пълно съгласие за приоритетите и подхода, който трябва да използва България БТА

Имаме пълно съгласие за приоритетите и подхода, който трябва да използва България. Нямам съмнение, че ще имаме добро сътрудничество, каза премиерът акад. Николай Денков на брифинг пред журналисти в Министерския съвет след среща с еврокомисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова.

Това е първата официална визита в страната на Илиана Иванова след встъпването ѝ в длъжност като член на Европейската комисия от България. Освен с премиера, Иванова се срещна и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Илиана Иванова обясни, че срещата е била, за да се очертаят основните приоритети, които стоят пред България в момента, в контекста на нашето членство в Шенген и еврозоната, както и основните елементи, свързани с ресора, който поема от Мария Габриел.

Доста задачи предстоят за тази оставаща една година, така че ще имаме и други срещи. Предстоят и срещи с ресорните министри, каза Илиана Иванова.

Тя подчерта, че с правителството трябва да работят заедно. Вие на национално ниво да осигурявате тази необходима стабилност и взимането на бързи и адекватни решения, а аз от своя страна да представлявам страната ни в колежа на комисарите в Европейската комисия, защото предстоят важни теми – прегледът на средносрочната финансова рамка, както и на дългогодишната финансова рамка. Трябва да имаме своето място на масата на тези преговори, подчерта еврокомисарят.

Banner 468 x 60 px