След церемонията по полагане на клетва в сградата на Народното събрание, държавният глава ще приеме на “Дондуков 2” състава на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, назначен на 3 февруари 2023 година. След това предстои и предаване на властта по министерства.

Часове преди да предаде поста на новия премиер, Гълъб Донев направи отчет за свършеното, припомня БНТ. По думите му, най-голямото предизвикателство за служебния кабинет през последните 4 месеца е била инфлацията, а най-трудната задача разработването на мерки за овладяване на цените на основните хранителни продукти.

Във външнополитически план беше отчетена работата по членството на България в еврозоната и Шенген и активните разговори с Австрия и Нидерландия, както и постигната диверсификация на маршрутите и източниците на природен газ.

banner

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!