Всички мобилни телефони, които ще излъчват и заснемат от секционните комисии при преброяването на бюлетините на 2-ри април, вече са предадени във фирмата “Информационно обслужване”, а необходимото приложение е качено. Днес се прави повторна проверка на устройствата, а другата седмица пред медиите ще се демонстрира и как работят, предава Nova.

Ивайло Филипов, изпълнителен директор на “Информаицонно обслужване”, коментира необходимостта от повторна проверка на смартфоните:

“Да се убедим ние, че устройството е инсталирано качествено, че има сигнал, батерията му е заредена на 100 процента. Направили сме тест, който показва, че при заредено на 100% устройство при видеоизлъчване и видеозаснемане едновременно, батерията издържа над 8 часа и половина”.

banner

Членовете на секционните комисии ще бъдат обучени да боравят с телефоните, а платформата, през която ще се наблюдава на живо броенето, е сигурна и защитена, така, че да издържи и по-голям интерес, допълни Филипов:

“Смятаме, че ще използваме много сигурна платформа, подхождаме много сериозно към процеса, така, че да има гарантиране за всеки един гражданин, вие, журналистите да може да използвате интернет сайта. Очакваме значително натоварване, има много интерес към него”.

По данни на мобилните оператори, към момента в около 15% от секциите с видеонаблюдение няма достатъчно покритие на интернет, но се работи:

“Трите телекома, те работят и в момента и ще работят до изборния ден за увеличаване на покритието с увеличаване на възможностите и капацитета на мрежата, така, че качеството на излъчвания сигнал да е по-добро и съответно там, където преди дни е нямало, да бъде покрито”.

Там, където секция остане без покритие на интернет, няма да има излъчване, а само заснемане. После видеото ще се качи на платформата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!