Министър Демерджиев се срещна с новоназначения посланик на Р Гърция в София Мариос Либеропулос

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев проведе работна среща с новоназначения посланик на Република Гърция в София Мариос Либеропулос.

Двамата дадоха висока оценка на активния политически диалог и партньорството между България и Гърция, включително в областта на вътрешните работи. Изразиха единната позиция, че конструктивното сътрудничество е гарант за стабилността не само на двете страни, но и на целия регион Дискутирана бе актуалната миграционна обстановка в региона и съвместните действия, които двете страни предприемат за охрана на общата граница и противодействие на нелегалната миграция.
Министър Демерджиев отбеляза, че за България присъединяването към Шенген остава приоритет и използва случая да благодари за последователната подкрепа и ангажираност на Гърция за приемане на положително решение.
В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за засилване на професионалното взаимодействие, за да се осигури съвместен, ефективен и бърз отговор на заплахите за сигурността, произтичащи от нелегалната миграция.
България и Гърция изразиха готовност да продължат открития диалог по всички въпроси от взаимен интерес

Banner 468 x 60 px