Destiny

Радев е с отрицателен PCR, край на карантината му

Президентът Румен Радев е с отрицателен PCR тест, съобщават от прессекретариата му във връзка с постъпили журналистически въпроси. 

Тестът е направен днес следобед. Това означава, че самоизолазията на президента приключва днес, тъй като според новата заповед на здравния министър, контактни лица с приключен ваксинационен цикъл и с бустерна доза, подлежат на 7-дневна карантина, а не на 10-дневна, както беше преди това.

Президентът беше контактен на заразения с коронавирус шеф на Народното събрание Никола Минчев, който присъства на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност в понеделник в президентството. На него присъстваха и премиерът Кирил Петков, представители на парламентарните групи на ГЕРБ, ИТН, ДБ, "Възраждане" и ДПС, както и министрите на вътрешните работи и отбраната. Те също са карантинирани. Зам.-шефът на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин също присъства на заседанието, но той не трябваше да се самоизолира, тъй като е прекарал вируса през последните 3 месеца. 

Banner 468 x 60 px