Ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над западните райони ще има ниска облачност, в отделни райони и мъгла. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в Пловдив – около минус 2°, по Черноморието – от 0° до 4°, а максималните – между 5° и 11°, в Пловдив – около 8°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по северното крайбрежие – умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 6° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над западните райони. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

banner

В четвъртък облачността ще е предимно значителна, на места ще превали слаб дъжд. В източните райони югозападният вятър ще се усили и дневните температури ще достигат 15-16°. В Западна България ще се задържи почти тихо и там в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а дневните температури ще са до 5-7°.

В петък облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно след обяд – от северозапад и ще започне да нахлува студен въздух, който в събота ще обхване цялата страна. Вятърът ще стане от изток-североизток. Ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг, в Южна България отначало от дъжд, но и там бързо ще преминава в сняг. Има повишена вероятност на места количествата да са значителни, ще се образува и нова снежна покривка. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са с малък дневен ход, близки до нулата.

В неделя още от сутринта валежите ще отслабнат и спират. Ще бъде студено, в източната половина от страната – все още и ветровито. В понеделник вятърът ще отслабне, в Югозападна България и ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 12° и минус 7°, а максималните – около 0°. Облачността ще е разкъсана, на места до предимно слънчево. По-късно след обяд, със слаб южен вятър ще започне затопляне.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!