Destiny

Борисов: Срутището е укрепено, вярващите отново могат да посещават Рилския манастир

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Рилския манастир.

"Искам да благодаря за цялата подкрепа, да се извиня, че три месеца беше затворен пътя, но имаше струпване на скална маса, сега сме го укрепили. Като извинение отпуснахме допълнителни пари за загубите от продажба на свещи и намаляването на персонал", каза Борисов.

"Вярващите отново могат да посещават Рилския манастир след като бе възстановено движението по пътя след укрепване на срутището. Извършени са необходимите укрепителни и обезопасителни работи на скалния масив, за да може да се осигури безопасното преминаване по временния път. Продължава изграждането на защитното съоръжение. Предвидено е да се направи тунел с напречни колони, който ще поема евентуални нови срутени скални маси, така че да не се нарушава пътят".

"Подпомогнахме издръжката на Рилския манастир с 240 000 лв.. Вчера получихме писмото от епископ Евлогий с молба за подкрепа и веднага я осигурихме на правителственото заседание. Беше важно да дадем сигурност и спокойствие на персонала тук. Неотдавна отпуснахме и 600 000 лв. реконструкция и художествена реставрация на манастира, както и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води", заяви Борисов.

Banner 468 x 60 px