Четирима полицаи са уволнени за превишаване на правата си по време на протеста срещу Българския футболен съюз на 16 ноември, съобщи днес пред БНТ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той допълни, че срещу още 9 служители има дисциплинарни проверки за извършени общо 10 нарушения на служебната дисциплина. “Тези проверки може да прераснат в дисциплинарни производства и те също да бъдат уволнени”, каза министърът. Според него фактът, че проверката на случаите за полицейско насилие по време на протеста е отнела само 20 дни, показвал, че той има волята в МВР да няма такива случаи.

В отговор на въпрос Стоянов каза, че не усеща политически натиск върху себе си. “Крайната оценка на работата ми трябва да бъде дадена от премиера и вицепремиера”, допълни министърът.

banner

Както е известно министър-председателя Николай Денков и лидерите на “Продължаваме промяната – Демократична България” веднага след случилото се на протеста настояха за оставката на Стоянов. Лидерите на ГЕРБ и ДПС, които подкрепят управлението, обаче застанаха твърдо зад действията на полицията и вътрешният министър остана на поста.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!