Destiny

Съдът не разреши на Пламен Бобоков да напуска страната

Съдът не разреши на Пламен Бобоков да напуска страната Bulfoto

Специализираният наказателен съд отказа да свали забраната на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков да пътува в чужбина.

Бобоков поиска да падне ограничителната му мярка за напускане на пределите на страната, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави, но според съда това би довело до риск да се укрие, съобщи БГНЕС.

Такова е мнението и на държавното обвинение, което определи мярката като необходима. Съдът разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март.

Според защитата му обаче, то не може да се осъществи заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението.

"Нямам никакви намерения да се укривам", декларира Пламен Бобоков в съдебната зала. Той подчерта още, че тук е семейството му с 3 деца, възрастни родители, както и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.

През май м.г. братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души. Според държавното обвинение, те са участвали в схема за незаконно загробване на опасни отпадъци. През юли Пламен Бобоков получи и друго обвинение - за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и секретаря на президента Пламен Узунов. Третото му обвинение е за притежание на нерегистрирани археологически ценности.

Banner 468 x 60 px