Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха при проверка на товарен автомобил 1 454 000 къса (72 700 кутии) контрабандни цигари, укрити във вътрешните кухини на интериорни врати.

На 30.11.2023 г. на Митнически пункт Капитан Андреево пристига на входящо трасе в страната товарна композиция с чужда регистрация, управлявана от турски гражданин.

Водачът с инициали Е.Д. е декларирал, че превозва мебели и групажна стока от Турция за Франция и Германия.

banner

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват във вътрешността на интериорни врати от талашит голямо количество цигари с турски акцизен бандерол.

Установени са общо недекларирани и укрити 1 454 000 къса (72 700 кутии) цигари от три различни търговски марки.

Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 439 650 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!