Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив за предаване на българския гражданин Г. М. в Република Хърватия. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена на 08.05.2023г. от съдия при Градски съд в Сплит, Република Хърватия, за провеждане на наказателно преследване за четири престъпления против собствеността.

Той е обвинен в извършване на три тежки кражби и един опит за кражба, които са наказуеми с лишаване от свобода според хърватския Наказателен кодекс.
Хърватските власти поемат гаранция да върнат Г. М. да изтърпява наказанието си в България, ако бъде осъден на лишаване от свобода.
Апелативен съд – Пловдив потвърди и отлагането на предаването на Г. М. на компетентните власти на Република Хърватия до окончателното изтърпяване на наказание лишаване от свобода в България, което е по друго дело за пътно-транспортно произшествие. Остават му да изтърпи 20 дни, след което ще бъде предаден на Хърватия.
Според апелативните съдии са изпълнени всички изисквания за предаване на лицето на издирващата го държава. Той е бил обявен за международно издирване и през август 2023 г. е бил екстрадиран от Перу в България. В Перу бил на екскурзия, заяви пред съда днес Г. М.
Решението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

 

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!