Destiny

Бойко Борисов: Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева, важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват

Бойко Борисов: Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева, важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват в. Монитор

Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева. Това коментира премиерът Бойко Борисов. Той отново тръгна на обиколка из страната. Този пък е на посещение в завод край Самоков за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки. Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и бронирани машини за Германия. Заедно с Борисов бе и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът припомни различните мерки - 60/40 и 80/20. Похвали, че държат безработицата ниско, хората работят, не се чувстват застрашени.

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20",каза той и добави: "Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват".

Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

Министър-председателят разгледа завода и от вътре. От компанията пък са дали лед осветление на общината, с което тя спестява 300-400 000 лева от ток. На свой ред пък Борисов напомни за програмата за енергийна ефективност , от която ще могат да се възползват както многофамилните жилища, така и бизнеса.

От завода пък му показаха и колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече произвеждат първите 5, а остават  още 5. Собственикът пък похвали икономическият министър, който от 18 години работел във ведомството бил  с опит. Борисов пък изтъкна: "Доживяхме да правим коли за Бундесвера".

Сред другите страни, за които изнасят продукция от компанията е и Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Последният им успех бил бронираните автомобили.

Борисов пък напомни, че пандемията е довела до много щети за икономиката, бюджетите и БВП на много страни по света и даде пример със САЩ и Великобритания.

Препоръча на завода да направят среща със сдружението на общините, където да презентират част от продукцията си и отново напомни за нуждата от енергийно ефективни предприятия. Борисов поясни, че само един от реакторите на АЕЦ "Козлодуй" работи за покриването на загубите по мрежата.

Banner 468 x 60 px