„Господата от опозицията всъщност вече спокойно може да ги наричам екстремисти. Или по-точно – Екстремист №1 и Екстремист №2. Хайде, Мартин по-рядко влиза в ролята на такъв“, коментира вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред Blitz.

Повод за неговото изказване е предстоящият протест, който се организира навръх 30-годишнината от 17 ноември 1993 година. Митингът е планиран ден по-рано – на 16 ноември, когато националният отбор посреща Унгария в София в европейска квалификация.

„Извинявайте, но това, тяхното, е чист екстремизъм. Хора с крайни възгледи, които масови безредици. Ако това продължи, току-виж, че и терористични актове предприемат. Да, последното звучи безумно, но нищо няма да ме учуди. Екстремист №1 и Екстремист №2 не са никак безопасни – те подготвят някакъв си техен джихад, някаква си тяхна свещена война. И те са следвани от някои, подчертавам от някои – които са пияни и наркомани. Ето такива ме псуваха и обиждаха наскоро в Сливен. Въпросните провокатори преди доведоха деца, които замерваха с камъни и домати сградата на БФС. Това не е ли вандалщина, питам аз!?

banner

Мандатът ни е до 2026 година, така че ще почакат. Но Порточанов им го каза – после други ще дойдат, а не те. Поздравявам Порточанов за силното изказване. Той е човек, врял и кипял във футбола, управлявал на високо ниво. Човек, който има огромен стаж като ръководител. За разлика от Екстремист №1, който цял живот не знае какво значи да си началник.

Тези люде създават нажежена обстановка, търсят напрежение, подтикват към бунт, към безчинство. И аз се надявам властите и обществото да бъдат нащрек и да се вземат мерки, иначе и кръв може да се пролее”, завърши Лечков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!