Destiny

Пламен Димитров: България може да постигне минимална заплата от 500 евро

При положение, че очакваме тежка зима мисля, че не е времето за кардинални кадрови промени. Не мисля, че финансовият министър трябва да е сред първите жертви, защото той си е свършил работата след като България влезе в чакалнята на Еврозоната.

Важното е, че към настоящия момент имаме една много стабилна финансова система. Има други министри, които не си свършиха работата и нагнетиха напрежение като Кирил Ананиев, но това е лично мое мнение. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия.

По думите трябва да се продължат инвестициите в инфраструктурата, а хората от големите предприятия у нас искат сигурност, свързана със Зелената сделка и това, че тя няма да струва стотици работни места.

Според него ще продължат спадовете в редица сектори и ще има ръст на безработните като ще се загубят около 160 000 работни места.  "Ако има усвояване на средствата от ЕС по ключови сектори, страната ни може да постигне минимална заплата от 500 евро и средна заплата от 1000 евро", подчерта синдикалният лидер.

Banner 468 x 60 px