Destiny

8442-ма шофьори са глобени на магистралата на трагичните 37 километра от Чирпан до Стара Загора

Точно 8442-ма шофьори са глобени за 1 година на трагичните 37 километра от Чирпан до Стара Загора. Те са засечени с превишена скорост и са наказани между 600 лева и 1500 лева.

Шофьорите се движат с разрешени 140 км по магистрала "Тракия”. Когато стигнат участъка с вълните, скоростта изведнъж става 90 км и не всички успяват да намалят навреме. Повечето остават в лявата лента на висока скорост, тъй като дясната е в изключително лошо състояние и там могат да се движат с не повече от 40 км.

Така е от 2 години, а КАТ е разположил тайни постове край 37-те километра и така са "заловени" тези 8442-ма шофьори. 10 години продължава сагата с пътя на вълни между Чирпан и Стара Загора.

Според експерти,  за ремонт днес трябват 60 млн. лв. Те са категорични, че лошият асфалт се дължи на лош проект, несъобразен с влажния терен. Изпълнителят - част от “Трейс груп” настоявал да има дренаж по всичките 37 километра, но проектантът отказал. Още преди 10 години държавата чрез АПИ, която тогава се ръководи от Веселин Георгиев, е трябвало да поиска гаранционна поправка от "Трейс груп", което не се е случило.24 часа

Banner 468 x 60 px