Destiny

10 депутати с глоби от РЗИ заради маските

10 депутати с глоби от РЗИ заради маските Lupa.bg

Преболедувалият COVID-19 депутат от ДПС д-р Хасан Адемов размаха пръст на колегите си, които отказват да носят маска в пленарната зала. "Ние трябва да даваме пример на хората, а не как не спазваме заповедта на здравния министър.

Засега РЗИ е идентифицирала 10 народни представители, които са били без маски в пленарната зала. Вчера Цвета Караянчева сезира службата за още двама колеги - Александър Паунов и Павел Шопов. Те ще бъдат глобени, както всички граждани, които не спазват закона", разкри шефът на социалната комисия в парламента.

"Тревожно е, че трета седмица вече броят на заразените се увеличава. Сериозен проблем е и, че заразените лекари също стават повече. В един момент няма да има кой да лекува хората. Поведението на българските граждани се е променило с облекчаването на мерките", убеден е доктор Адемов. И според него затова има и увеличаване на броя на заразените.

Освен огнища в населените места, вече виждаме такива и предприятията. 72 000 души са останали без работа заради коронавируса, отчете депутатът, но каза, че е спокоен за нивата на безработицата у нас заради вече взетите от властта мерки. 

Banner 468 x 60 px