Destiny

Борисов: Такъв шум се вдигна за нашите КПП-та, а сега чинно всички попълват декларации за Гърция

До момента сме платили около 130 милиона лева по мярката 60:40, съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет.

Благодарение на нея са запазени работните места на 160 хиляди души в близо 9000 предприятия.

Новият дизайн на мярката 60:40 ще действа до 30 септември и ще струва  на държавата над 1 млрд. лв.

Премиерът помоли колегите си от МС да я подкрепят, предаде novini.bg.

На заседанието стана ясно, че със 160 милиона евросредства ще се подпомага бизнесът за наемане на безработни. Средствата не са от заем, безвъзмездни са. От тях само 50 милиона са за туризма, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Премиерът заяви, че вчера СЗО отново са ни уплашили отново с твърдението, че най-лошото тепърва предстои в условията, когато държавите разхлабват мерките. „Колко дисциплинираните са българите, когато отиват в чужбина. Помните какъв шум беше за декларациите по КПП-тата, а сега чинно си попълват за Гърция, плащат си магистралите“, отчете премиерът.

Относно  предстоящия мач между ЦСКА - Локо (Пд) и привържениците на двата отбора да бъдат с маски и през седалка Борисов заяви: "Здравният министър да отиде на мача да види как се спазват мерките. Нека дадем пример като българи, че можем да го правим".

Премиерът напомни, че вчера се е разпоредил и да се спрат дейностите на Седемте рилски езера. "Вижте какъв е този проект и повече такива глупости да не се правят. Каквито и да са добри подбудите, има начини да се направят както трябва. Дразни хората, а ме дразни и мен", заяви Борисов на министъра на екологията Емил Димитров. Той заяви със зелените да седнат и да се разберат: "Седнете на чай - билков, липов, вземете си мента, глог и валериан и разрешете проблема". "Нашата перла са", допълни премиерът.

 

Banner 468 x 60 px