КЕВР утвърди цена на природния газ за септември в размер на 63,35 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители и лицензираните лица за производство и пренос на топлинна енергия.

Цената за септември е с около 6% по-висока от тази за предходния месец, която беше в размер на 59,67 лв./MWh. Това се дължи на стойността на индекса TTF „месец напред“ за септември, която е с 19% по-висока от стойността на индекса за август.

Комисията утвърди цената след извършен анализ на внесените в петък от „Булгаргаз“ актуални данни, формиращи цената на природния газ за септември. Те отчитат котировките на международните газови пазари и валутния курс до 31 август включително.

banner

С осигурените количества се покриват ангажиментите на обществения доставчик за септември – към крайните снабдители и топлофикационните дружества, както и количествата по двустранните договори с индустриални клиенти.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!