За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник главен секретар Живко Коцев, съобщи премиерът Николай Денков.

Предстои номинацията му да се обсъди в МС и да се предложи за съгласуване с президента.

Премиерът отново отсече, че не познава Алексей Петров и препрати медиите към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, по чийто думи, казани по-рано днес каза, че Петров е участвал в търсенето на изход от политическата криза.
„Питайте Бойко Борисов. Аз никога не съм се срещал и не съм говорил с Алексей Петров, нямам му телефонния номер. Ако има някакви притеснителни неща, питайте Борисов и Петков. Аз нито от Борисов, нито от Петков съм чувал за Алексей Петров. Категорично заявявам, че съм участвал, и в законодателната, и в управленската програма, и в състава на правителството и там името на Алексей Петров изобщо не е споменавано“, допълни премиерът.
И уточни, че за първи път е чул хипотезата за евентуално участие на бившата барета в съставянето на кабинета от медиите – след убийството“, добави Денков.

banner

Премиерът коментира още, че случая на дългодействащите служебни правителства не се е спазвал принципът за разделение на властите.

„Това, което създава проблем, е принципа с разделението на властите. В случая, в който имаме дълго работещи служебни правителства, се оказа, че няма как да се спази – и изпълнителната власт и президента бяха едно и също нещо“, каза той на въпрос трябва ли да има промени в законодателството, свързано с МВР.

По думите му ще се търси възможност как да се създаде нова организация, която да възпира подобни варианти.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space